Reklama Facebook


Pirmiausia pradedant mokamą Facebook reklamą reikėtų nusistatyti konkretų tikslą. Ko siekiate ar daugiau apsilankymų savo internetinėje svetainėje? Daugiau Facebook like? Vartotojų įtraukimo į norimą postą ar Jūsų organizuojamą renginį? Facebook pagal Jūsų pasirinktą tikslą ar tikslus turi atitinkamus reklamos formatus.
Jeigu pradžioje nežinote, koks tikslas būtų tinkamiausias. Tuomet pradėkite nuo Facebook fanų rinkimo, kitaip tariant „Like Page“, susikurkite savo potencialių klientų auditoriją, kuriems vėliau galėsite pastoviai priminti apie save naujienomis, akcijomis, pasiūlymams ir kitu savo Facebook profilio skelbiamu turiniu.
  1. Norint sukurti Facebook profilio reklamą. Kairėje pusėje pačioje apačioje paspauskite esančią nuorodą „Reklamuoti“ ir pasirinkite „Promote your Page“/“Reklamuoti savo puslapį“.
  2. Tuomet atsidaro Jūsų reklamos langas. Viršuje „Text and Images“ pasispaudžiate „Redaguoti“ ir užrašote norimą tekstą (90 simbolių). Toliau pasirenkate lytį, norimą amžiaus grupę, vieta, galima išskirti tam tikrus žmonių pomėgius (pvz. jeigu esate „ Kelionių agentūra“, galite priskirti pomėgius „Keliones“, „Pramogos“ ir pan. Tokiu atveju Facebook transliuoja reklama tam tikrai auditorijai, kuri turi nurodytus pomėgius arba mėgsta panašius puslapius susijusius su nurodytais pomėgiais). Toliau pasirenkate dienos biudžetą, reklamos laikotarpį, valiuta galite pasirinkti EUR ir spaudžiate „Reklamuoti“.
  3. Štai ir viskas, toliau suvedate savo kortelės duomenys apmokėjimui.
Taip pat vienas iš efektyviausių būdų renkant savo Facebook profilio fanus gali būti konkurso organizavimas. Įsteigiate norimą prizą sugalvojate taisykles, tarp kurių būtinai turi būti užduotis „Like Page“ ir „Share Page“. Ir tuomet reklamuojate sukurtą konkurso postą, paspaudus „Paryškinti Skelbimą/Boost“ atsiranda reklamos langas, kur pasirenkate auditoriją, biudžetą ir laikotarpį. Šis būdas efektyvus, nes vartotojai aktyviau įsitraukia į konkurso dalyvavimo procesą ir atitinkamai galite sulaukti daugiau naujų savo puslapio sekėjų.

Komentarai